Borok

Olaszrizling

Száraz fehérbor
Elmélet: BalatonBor készítés.
Gyakorlat: Irányított erjesztés.
Olaszrizlingünket 2015-től BalatonBor eredetvédelmi rendszerben készítjük. Egy jó ivású, ugyanakkor tartalmas bor, a reduktív borkészítés gyöngyszeme.

Irsai Olivér

Száraz fehérbor
Elmélet: Friss, illatos bor készítés.
Gyakorlat: Irányított erjesztés.
Eredmény: Tömény muskotályos illatú és ízű, ropogós savai harmonikusak. Könnyed, légies, zöldessárga, eredeti bogyóízekkel teli.

Cserszegi Fűszeres

Száraz fehérbor
Terv: Bor és hordó barátságának bemutatása.
Technológia: Késői szüretelés, irányított erjesztés.
Izgalmas ízvilágú, különleges tételt készítettünk a november közepén szüretelt szőlőből. Muskotályba hajló, fűszeres illatú és ízű. Határozott, élénk savú; kellemes aromaanyagai kiemelkednek, a három hónapos kisfahordós érlelés során.

A Bíboros Szürkebarát

Száraz fehérbor
Terv: Az érlelt Szürkebarát.
Technológia: Késői szüretelés, irányított erjesztés.
Azért választottuk a késői szüreti időpontot és a kisfahordós érlelést, hogy a fajta sokszínű zamatát kiemeljük. A 15 v/v%-os alkoholtartalom, konyakos jegyekkel gazdagítja a kóstolási élményt.

Milady Szürkebarát

Száraz fehérbor
Terv: "narancsbor" készítés
Technológia: késői szüreti időpont, hét napos héjon tartás után acéltartájban erjesztettük, végső ízharmonizációt kisfahordós érleléssel alakítottunk ki. A divatos bortípus csúcsterméke.

Sauvignon Blanc

Száraz fehérbor
Terv: Újvilági borstílus
Technológia: Titkos
Sokéves tapasztalat és kísérletezés során sikerült megalkottunk egy új-zélandi borélményt. Kirobbanó zöld fű illat, ízében csalán egres, farkasalma alkot egy felejthetetlen utazást.

Chardonnay

A Bíboros